Rolluiken / Zonwering

De bescherming tegen weersomstandigheden wordt niet allen verzekerd door de ramen maar tevens door rolluiken en buitenjaloezieën. Wij bieden onze klanten maar liefst 12 externe of opzet rolluiksystemen van aluminium en pvc. zowel aanpasbare als inbouw rolluiken in het assortiment – handmatig bediend of met elektrische aandrijving.

Aanpasbare rolluiken

Aanpasbare rolluiken van aluminium zijn voornamelijk bestemd om te worden geassembleerd in bestaande gebouwen.

In ieder systeem wordt het rolluik opgerold in een aluminium behuizing aan de muur of in het kozijn. De behuizing vormt een decoratief element dat bij het gebouw past. In dit systeem zijn 3 soorten behuizing verkrijgbaar.

Rolgordijnen in aanpas-systemen zijn
hoofdzakelijk bedoeld om te worden toegepast
in bestaande gebouwen.
Het voordeel van deze artikelen is ongetwijfeld het feit dat u niet aan de staat van het gebouw hoeft te knoeien aangezien ze geen speciale voorbereidingen vereisen bij de montage en niet in het venster worden ingebouwd. Zo kunt u steeds beslissen wanneer u uw aanpas-rolgordijnen wilt monteren. Ze worden dan in de vensteropening aangebracht, tegen de latei of tegen de muur aan. Precies dat laatste garandeert ook dat u steeds de beste akoestische parameters zult hebben.

Inbouwrolluiken

Systeem dat vooral wordt toegepast bij nieuwe gebouwen.

Aluminium inbouwrolluiken SP-E die integraal deel uitmaken van de gevel. Klanten die op zoek zijn naar energiebesparende oplossingen bieden wij behuizingen van styropor van de gerenommeerde fabrikant Beck+Heun. Deze voldoen aan de hoogste vereisten van de Europese Unie op het gebied van thermische en akoestische isolatie. Hun kwaliteit is aangetoond door het Passivhaus Institut Darmstadt. Ieder rolluik in het inbouwsysteem kan worden aangevuld met een hor.

Inbouwrolluiken zijn ervoor bestemd, om van beide zijden afgewerkt te worden. Ze kunnen uit PVC of uit isolatiemateriaal gemaakt worden. Ze worden voornamelijk bij nieuwbouwprojecten toegepast. Maar ook bij bestaande gebouwen kunnen ze gebruikt worden, indien veranderingen in de lateien voorgenomen worden. De beste oplossing is echter, dat met de toepassing van zulk een oplossing en de montage van dit soort rolluikkasten rekening wordt gehouden al tijdens het ontwerpen van bouwprojecten. Daardoor kan men de voordelen van deze systemen en hun functionaliteit doen uitkomen. Inbouwrolluiken garanderen een uitstekende thermische isolatie, omdat ze geen betrekking hebben tot de constructie van een deur of van een raam. Ze veranderen de energiebalans van het gebouw niet.

Opzetrolluiken

Systeem dat wordt toegepast bij nieuwe en bestaande gebouwen.

Ons assortiment omvat 6 types opzetrolluiken: Exact, Expert XT, Elite XT, Opoterm, CleverBox, SKS. Voor ieder van deze types bestaat de mogelijkheid om de aluminium kozijnen en deuren en behuizingen in te bouwen – een uitzonderlijk systeem is ELITE XT dat u in staat stelt om in de behuizing een buitenjaloezie in te bouwen en een externe revisie toe te passen.

Anti-inbraak rolluiken SAR

Klanten, die op zoek zijn naar de veiligste oplossingen, bieden wij het nieuwste product uit ons aanbod aan – anti-inbraak rolluiken SAR. De weerstandsklasse WK3(RC3) is gecertificeerd door het IFT instituut uit Rosenheim. De versterkte constructie van de geleiders (PPW 80 i PPW 90), geëxtrudeerde rolluikbladen van het PE 55 profiel, een versterkte onderlat(W-LDG 55/W) en twee veiligheidsysteemen(WB i LDG 55/W) – is een ideale oplossing, die tegelijkertijd een sterke, veilige en een geslotene bescherming is. Bovendien is hij mooi afgewerkt en kan comfortabel bediend worden. Het anti-inbraak rolluik werd getest in een geaccrediteerd laboratoium, waar men de weerstandsklasse 3 gecertificeerd heeft volgens de PN-EN 1627:2011 norm. Anti-inbraak rolluiken kunnen zowel als voorzetrolluiken als ook als inbouw rolluiken gemakt worden.

SDZ

Het SDZ-systeem – bekend als het traditioneel rolluik-systeem of een renovatie systeem voor rolluiken – is vooral bestemd voor bestaande gebouwen. Het is een uitstekende oplossing, als het noodzakelijk is, om oude rolluiken te vervangen. Vaak wordt dit systeem ook toegepasst voor nieuwe gebouwen. De architecten houden tijdens het ontwerpen van een project er wel rekening mee, dat een rolluik vervangen moet worden, nadat het jarenlang gebruikt werd. De speciaal hiervoor ontworpene constructie van het SDZ-systeem zorgt voor een snelle en niet invasieve installatie van het product in bestaande gebouwen. In ons aanbod zijn een aantal varianten opgenomen van dit systeem, naargelang de toegepaste onderdelen, de functionaliteit van een rolluik en de montagemanier van het rolluik.

Voorzetrolluikkast-systeem met buitenjaloezie

Buitenjaloeziën in SKEFrolluikkasten zijn bestemd voor toepassingen in bestaande gebouwen. Een voordeel van deze oplossing is ongetwijfeld het feit, dat men niet moet ingrijpen in de constructie van het gebouw, omdat ze geen speciaale montagemanier vereisen en ze vormen ook geen eenheid met het gegevene raam.

Rolgordijnen Screen

Een praktische en esthetische oplossing die kan worden gemonteerd aan de gevel of in de vensternis. Door haar structuur van glasvezel en PVC biedt deze ongeëvenaarde bescherming tegen overmatige opwarming van de ruimte. Zorgt voor gebruikscomfort, vooral tijdens de warme maanden. Het model is ook verkrijgbaar in een insectenwerende en windbestendige uitvoering.

Specificaties:

 • gordijn: weefsel van een mengsel van glasvezel en PVC
 • Weefsel verkrijgbaar in twee varianten: Classic Satine 5500 houdt 92% van de zonnestralen en uv-licht tegen Blackout verduistert het interieur volledig
 • kistvorm: rechthoekig met afgeronde hoeken aan de buitenzijde
 • kist: aluminium verkrijgbaar in twee afmetingen: 89 mm en 103 mm
 • revisieklep: 1 bovenaan
 • geleiders: aluminium optioneel met ZIP-systeem
 • windbestendig: in Lockscreen-systeem

Aluminium luiken

Een ideale oplossing die de duurzaamheid van aluminium combineert met een traditioneel design voor luiken. Door luiken aan ramen en deuren toe te voegen ontstaat een uniek ontwerp, een doeltreffende beveiliging en een unieke stijl voor het hele huis.

Ieder luik is vervaardigd van het meest hoogwaardige aluminium, wat de beste bescherming tegen externe omstandigheden en duurzaamheid gedurende vele jaren garandeert. Het luik bestaat uit een dik, geëxtrudeerd frame met daarin aluminium lamellen.

Voor de vervaardiging van de luiken maken wij gebruik van onderdelen van de vermaarde Spaanse leverancier Cortizo. Deze onderdelen hebben de juiste stijfheid en een lichte, slanke bouw.
De luiken zijn verkrijgbaar in de volgende uitvoeringen: voor draairamen, voor draai- en kiepramen, voor schuiframen.
Bovendien worden de luiken aangeboden met de volgende soorten lamellen:

 • beweeglijke lamellen met instelling van de lichtinval en de luchttoevoer
 • naar onderen toe gemonteerde lamellen (in een vaste hoek).

Geveljaloezieën

Klassieke oplossing die een uitzonderlijk bescherming biedt tegen zonlicht door de toepassing van hoogwaardige materialen en de mogelijkheid van montage aan de buitenzijde van het venster. Deze montagemethode zorgt ervoor dat de hele constructie uitzonderlijk stevig is en door het vastzetsysteem van de lamellen is de jaloezie tevens windbestendig.

Klassieke oplossing die een uitzonderlijk bescherming biedt tegen zonlicht door de toepassing van hoogwaardige materialen en de mogelijkheid van montage aan de buitenzijde van het venster. Deze montagemethode zorgt ervoor dat de hele constructie uitzonderlijk stevig is en door het vastzetsysteem van de lamellen is de jaloezie tevens windbestendig.
Het uitzicht van de gevel wordt op esthetische wijze veranderd en tegelijk wordt door de installatie ervan een warmteuitwisseling mogelijk, waardoor de binnentemperatuur met maarliefst 9°C kan worden verlaagd. Zo bespaart u veel thermische energie voor uw aircosysteem.

Specificaties:

 • lamellen: vervaardigd C-vormige aluminiumplaat met een breedte van 70/80 mm en Z-vormige aluminiumplaat met een breedte van 90 mm
 • kistvorm: mogelijkheid om de lamellen in een opbouwkast te laten monteren
 • rail bovenaan: verzinkte staalplaat
 • revisieklep: geen
 • geleiders: aluminium, kabel
 • weerbestendig: ja
 • akoestische isolatie (in de kist): nee
 • thermische isolatie (in de kist): nee

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Neem contact op met onze adviseurs voor de  mogelijkheden!

info@correctkozijnen.nl of bel: +31 (0) 475 783171